Skip to main content

Slätröntgen

Slätröntgen, även kallad konventionell röntgen eller vanlig röntgen, är en bilddiagnostik som bygger på joniserad strålning och som ger platta 2D bilder.

 

Våra Undersökningar

Lungor

1250 kr

Revben

1350 kr

Ländrygg

1350 kr

Hand

1250 kr

Handled

1250 kr

Bäcken

1350 kr

Höftled (ej belastad)

Utförs liggande.

1450 kr

Höftled (belastad)

Utförs stående.
Bäst för att se artros.

1800 kr

Lårben

1250 kr

Knäled

Utförs stående (belastad).

1450 kr

Underben

1250 kr

Fotled

Utförs stående (belastad).

1450 kr

Fot

1250 kr

Övrig slätröntgen

från 1250 kr

Om Slätröntgen

Slätröntgen är en form av bilddiagnostik som bygger på joniserande strålning. En röntgenstråle riktas mot kroppen. Strålen passerar kroppen och träffar en detektor på andra sidan där en skuggbild av kroppens inre framträder.

Slätröntgen är den vanligaste sortens undersökning. Den används för att titta på t.ex. brutna ben, lungor eller bäcken.

Ingen remiss behövs.
Få resultat och uppföljning inom 10 arbetsdagar.

Information om Slätröntgen

I priset för en slätröntgenundersökning inkluderas endast en slätröntgenundersökning, telefonsamtal (efter undersökning) och ett utlåtande från radiolog, som du får via e-post. Ingen ytterligare undersökning eller uppföljning inkluderas i priset. Önskar kunden uppföljning via besök eller telefonsamtal, tillkommer ytterligare kostnad enligt vår prislista.
Det är upp till kunden att söka adekvat vård och/eller uppföljning med avseende på undersökningsfynden. Trygga Doktorn tar inte ansvar för behandling av sjukdom som upptäcks genom undersökning utförd via Trygga Doktorn. Läkare på Trygga Doktorn kan dock ge råd om var och hur kunden ska söka vård.

Slätröntgen kan utföras på Unilabs Röntgen i Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala och Västerås. 

I priset inkluderas endast ett telefonsamtal (efter undersökning) och ett utlåtande från radiolog, som du får via e-post. Ytterligare uppföljningar debiteras enligt vår prislista.