Skip to main content

Ultraljud

Ultraljud på begäran utan remiss

Ultraljud är en undersökningsmetod som inte avger någon strålning, så som traditionell röntgen eller datortomografi, och är därför inte skadligt att undersökas med. Ultraljudsvågorna avger en svag energi som du inte kan känna.

Alla delar av kroppen som innehåller vätska och inte skyms av ben, luft eller en större mängd fett kan undersökas med hjälp av ultraljud. Ju närmare huden organet finns, desto tydligare blir resultaten från undersökningen. Ett ultraljud kan bland annat visualisera vävnader som muskler, fett, nerver, senor och leder samt organ som hjärta, lungor, lever och gallblåsa.

Ultraljud

  • Ultraljud kan användas för att upptäcka bland annat följande åkommor: gallsten, blindtarmsinflammation, sjukdomar i levern, tumör i bukorganen, bråck, muskelskada och senskada.
  • Ingen remiss behövs.
  • Få resultat och uppföljning inom 10 arbetsdagar.

Våra Undersökningar

Ultraljud Gallblåsa

2300 kr

En av de vanligaste orsakerna till att undersöka gallblåsan med ett ultraljud är för att hitta gallsten.

Ultraljud Lever

2300 kr

Undersökning som görs för att hitta fettlever (steatos), cystor, inflammation eller tumör.

Ultraljud Gallblåsa

2300 kr

En av de vanligaste orsakerna till att undersöka gallblåsan med ett ultraljud är för att hitta gallsten.

Ultraljud Lever

2300 kr

Undersökning som görs för att hitta fettlever (steatos), cystor, inflammation eller tumör.

Ultraljud Kroppspulsåder (aorta)

2300 kr

Med ultraljud av stora kroppspulsådern (aortan) kan du upptäcka skador eller pulsåderbråck (aneurysm) på stora kroppspulsådern.

Ultraljud Testiklar (scrotum)

2300 kr

En ultraljudsundersökning av testiklar är en icke-invasiv och smärtfri bildundersökning där man kan visualisera testiklar och bitestiklar för att detektera bl.a. tumör, bitestikelinflammation och bråck.

Ultraljud Sköldkörtel

2300 kr

En ultraljudsundersökning av sköldkörteln kan påvisa om det finns knölar, cystor eller struma av skötkörteln. 

Ultraljud Njurar

2300 kr

En ultraljudsundersökning av njurarna kan bl.a.  visualisera bl.a. njursten, vidgning av njurbäckenet (hydronefros), och cystor i njurarna.

Ultraljud Buköversikt

2900 kr

Översiktsundersökning som används bland annat för att hitta gallsten, vidgade gallgångar samt leversjukdomar.

Ultraljud Valfri

från 2300kr

Det finns även möjlighet att beställa en valfri undersökning med ultraljud.

Information om Ultraljud

I priset för en ultraljudsundersökning inkluderas endast magnetkameraundersökning och ett utlåtande, som du får via brev eller e-post. Ingen ytterligare undersökning eller uppföljning inkluderas i priset. Önskar kunden uppföljning via besök eller telefonsamtal, tillkommer ytterligare kostnad enligt vår prislista.
Det är upp till kunden att söka adekvat vård och/eller uppföljning med avseende på undersökningsfynden. Trygga Doktorn tar inte ansvar för behandling av sjukdom som upptäcks genom undersökning utförd via Trygga Doktorn. Läkare på Trygga Doktorn kan dock ge råd om var och hur kunden ska söka vård.

I priset ingår inget kontrastmedel. Kontrastmedel kan behövas vid olika typer av frågeställningar. Om kontrastmedel behövs debiteras kunden ytterligare 700 kr. Om du som kund absolut inte vill ha kontrastmedel måste detta meddelas innan.

Regelrätta uppföljningar (besök eller telefonsamtal) är endast inkluderade i priset för paketundersökningarna. Eventuella uppföljningar för enskilda undersökningar/prover debiteras enligt vår prislista.

JUNI-KAMPANJ

10%

På All Magnetröntgen
Gäller 1 juni till 10 juni